Teaterdating

Under navnet TEATERDATING laver Rikke Rottensten en lang række optakter og arrangementer i forbindelse med forestillinger – over hele landet. Teaterdating er teaterformidling live, der giver publikum et ekstra lag på den kunstneriske oplevelse.

Efter nytår introducerer Rikke Rottensten fx. Folketeatrets forestilling “Bang og Betty” rundt om i landet, samt tre eftermiddage på Folketeatret, når forestillingen spiller stationært i Nørregade.  Ligesom man også kan møde Rikke i forbindelse med Det Kgl. Teaters “Tove Tove Tove” et par steder i landet.

Kontakt rikke@kulturdoktor.dk , hvis I ønsker at høre mere eller at bruge os i en af de her nævnte forbindelser. Vi har også stor erfaring i at interviewe live og være ordstyrere eller moderatorer til konferencer og seminarer.

Derudover tilbyder Teaterdating også foredragene:

 

Kammerat med solen – et foredrag om Stig Lommer

“Alt er tilladt, bare det ikke er kedeligt” var revykongen Stig Lommers valgsprog. Og han levede i den grad selv op til det, først med sine Hornbæk-revyer, siden på ABC Teatret på Frederiksberg Allé.

Stig Lommer var en livsnyder, en begavet teaterdirektør, sikker i sin smag og viden om, hvad der virkede på en scene – og for publikum. Det var ham der satte Kjeld Petersen og Dirch Passer sammen som scene-par, og som fandt ud af, at Preben Kaas og Jørgen Ryg skulle afløse dem. Han klædte smukke piger tilpas lidt på til, at de pirrede og var pikante, og kaldte dem Lommerpiger. For som den gode reklamemand han var, sørgede han for, at man forbandt hans navn og hans teater med det pikate, elegante, sjove og altid underholdende.

Foredraget bygger på Jakob Steen Olsens og Rikke Rottenstens anmelderroste biografi “Kammerat med solen”, der udkom på Thanning og Appel i efteråret 2009.

Bookes på rikke@kulturdoktor.dk

“Det blir’ vinter førend man aner” – et foredrag om Preben Kaas

Bog forsiden Det blir

Han er kendt i hele Danmarks om Dynamit-Harry, den ene halvdel af Ryg og Kaas – og far til Nikolaj Lie Kaas. Preben Kaas var Lommers kronprins og op gennem 1960’erne og 1970’erne var han en af de mest magtfulde mænd i dansk underholdning som direktør for Cirkusrevyen, skuespiller i et hav af komedier, ekstremt produktiv tekstforfatter og instruktør. Men så begyndte det at gå ned ad bakke, lidt for meget alkohol, for dårlig økonomistyring, ændringer i publikums smag… Historien om Preben Kaas er historien om en dynamisk, ekstremt charmerende, igangsættende mand, der fik en afgørende betydning for en række af vores store kunstnere. Men det er også historien om en mand med mørke sider, for meget temperament, for stor tørst og en kvælende jalousi.Foredraget bygger på Jakob Steen Olsens og Rikke Rottenstens biografi “Der blir’ vinter førend man aner”, der udkom i november 2012.

Bookes på rikke@kulturdoktor.dk

Fin og folkelig – om Lily Broberg 

249700.501

Med Kathrine Larsen i “Matador” sikrede Lily Broberg sig for alvor en plads i eftertiden. Hvilket hun fuldt fortjener.

Fra Lily Broberg første gang trådte ind på en scene som kun 8 årig til hun forlod den for sidste gang 57 år senere, var hun en af vores mest alsidige og mest efterspurgte kunstnere. Hun kunne det hele, revyen, operetten, den klassiske komedie, den moderne dramatik, tv, film og koncerter.

Men bag den stærke fysik og hendes altid strålende smil var en kvinde, der ikke var helt så stærk, som publikum troede, når de så hende lyse en scene op. Lily Brobergs liv bød på mange sorger og udfordringer, som hun helst arbejdede sig ud af.

Foredraget bygger på den research Rikke Rottensten har samlet under arbejdet med de to biografier om Stig Lommer og Preben Kaas.

Bookes på rikke@kulturdoktor.dk

Brandet Bang

Forfatteren Herman Bang er en af Danmarks største klassikere. Hans romaner er klare skildringer af Danmark i slutningen af 1800-tallet, men samtidig er de lysende moderne.

Herman Bang arbejdede i alle genrer. Han er mest kendt for sine store romaner, og for en håndfuld noveller. Men hans journalistik er den berømte new journalism, næsten 100 år før begrebet blev opfundet i USA. Han var en af sin tids førende teaterinstruktører, med flere opgaver i Paris. Og så var han ikke mindst en af sin tids mest iøjenfaldende, specielle flanører med sit lapsede, velsiddende tøj, sin tydelige make-up og sin evne til at skille sig markant ud fra mængden. En evne, der gavnede synligheden af hans forfatterskab og gjorde en hel del for hans karriere. Men ikke kun i positiv retnining.

Bookes på rikke@kulturdoktor.dk

Man kedede sig aldrig i teaterkvarteret – byvandring

Frederiksberg er uløseligt forbundet med dansk teaterhistorie. En lang teaterhistorie.

Byvandringen starter på Frederiksberg Allé og fortæller her historien om skuespillerne, der boede og arbejde her, om dengang Alleen var centrum for cremen af dansk morskabsteater i en grad, så en dame en aften kom til at kalde Frederiksberg Runddel for Lommers plads.

Her kommer historierne om de sjove nætter i Allégade, da de var unge, men også om de tungere dage, hvor de samme steder lagde hus til de engang unge komikeres gravkaffe og følg dem på deres sidste tur gennem den bydel, der var så stærk en del af deres liv – og som de satte så markant et præg på, at det aldrig er blevet glemt.

Lommers villaTuren går fra ca. midt på Frederiksberg Allé, via Allégade og Smallegade til slutpunktet Sten Blichers Vej. Varighed fra 1,5 – 2 timer, efter ønske.

Man kan evt. kombinere byvandringen med et besøg på Revymuseet eller hvis det er en weekend en eftermidddagsforestilling på et af områdets mange teatre.

Bookes på rikke@kulturdoktor.dk

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s