Foredrag og kurser

Rikke Rottensten holder hvert år en række foredrag om scenekunst.

Hver måned har hun desuden omvisninger, foredrag og byvandringer med udgangspunkt i Revymuseets samling og område.

Jeg kan altid bookes til et foredrag om revy, satire og humorscenen herhjemme i det hele taget. Ligesom jeg gerne deltager i paneler eller med indspark ved seminarer og lignende.

Foredrag og undervisning, der tilpasses jer:

Hvordan skriver man om andre mennesker?
Rikke Rottensten har skrevet to skuespiller-biografier, men også teater-biografier i form af jubilæumsskrifter. Hvordan trænger man ind til et andet menneske, som man ikke har mødt privat, kun kender på afstand? Hvad skal man være opmærksom på og hvordan tager man fat også på de mindre flatterende sider af en historie? Oplægget giver guidelines og tips til alle, der enten selv vil skrive en biografi, er i gang med en jubilæumsudgivelse eller måske selv overvejer at skrive sine erindringer.

“Kammerat med solen” – om revykongen Stig Lommer (sammen med journalist og forfatter Jakob Steen Olsen).
Manden der ikke alene havde en utrolig fornemmelse for, hvad der morede danskerne, men også var en uovertruffen stjernespejder – han var manden bag både Kellerdirch bros. og konstellationen Kaas og Ryg – og en dreven forretningsmand. Med den gode smag, den pikante detalje og elegante underholdning som sit varemærke er Stig Lommer en legende i dansk revy- og teaterhistorie, der aldrig er overgået.

“Det blir’ vinter førend man aner” – om Preben Kaas
Sammen med Jakob Steen Olsen har Rikke Rottensten skrevet en biografi om skuespiller, teaterdirektør, tekstforfatter og igangsætter af guds nåde, Preben Kaas. I 30 år var han kongen af dansk underholdning og havde en finger med overalt. Men bag scenen var der lidt for meget alkohol, lidt for dårlig økonomisk sans og ægteskaber der kuldsejlede. Inden det hele sluttede en kold martsnat på en havnekaj i København.

Kan 300.000 mennesker tage fejl – år efter år? 

Dansk revy sælger hundredertusindvis af billetter hver sommer. Alligevel regner mange det stadig ikke for at være ligeså fin en genre som det klassiske teater. De får at vide, de er en anakronisme. At publikum bliver ældre og ældre, så om 10 år er sommerrevyerne døde med dem. At de er tandløse.

Mange anser det for finere og bedre, hvis publikum opnår en indsigt gennem tårer fremfor gennem latter. Og forudsigelserne og dommedagsprofetierne om revyernes skæbne har lydt i årtier. Men de er her endnu, og sælger bedre i dag end de gjorde for 10 år siden. Hør lidt om hvorfor.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s