Festival på Frederiksberg

20160330_144807Søndag startede årets Aprilfestival. Bag det lidt anonyme navn gemmer sig det, der tidligere hed Børneteaterfestivalen, og bag den gemmer sig næsten 200 gratis forestillinger, der spiller over hele byen i øjeblikket. Med weekenden som kulmination. 

Den er ikke helt så synlig i bybilledet, festivalen, som man oplever det i mindre provinsbyer. Den drukner lidt i de mange andre tilbud, der er i en kommune som Frederiksberg. Selv er jeg for eksempel også nødt til at kombinere den med ikke mindre end tre voksenteaterture – det plejer jeg ikke at skulle. Eller at kunne.

Det man skal udnytte som borger på Frederiksberg i disse dage er, at man får det helt store udtræk af dansk børneteater lige nu. Fra de spritnye små teaterproducenter til de garvede og gamle, her er klassiske fortællinger, interaktivt teater, noget der er sjovt, noget der debatterer, noget der aktiverer. Der er noget for de bittesmå, dem der ikke engang har fejret deres første rigtige fødselsdag endnu, og der er noget for dem, der er på spring til at kunne kaldes voksne.

FB_IMG_1460278972369

Et af årets store temaer er krig. Det fylder meget for børnene i øjeblikket, og teaterfolk har valgt at byde ind med fortolkninger og rammer for børnene til at få bearbejdet og talt om nogle af de tanker de har, de følelser og det de er bange for i den forbindelse.

Men der er også sjove, lette forestillinger som mest bare vil introducere børn i alle aldre til teatrets magi. Dem skal man ikke kimse af – tværtimod!

Festivalen åbnede i søndags med Fru Frederiksbergsk Børneteater herself som anfører for optoget.

20160410_111938

Inden den stod på taler, fællessang og åbning ved borgmester og kulturudvalgsformand. Her i hverdagene er det mest kommunens børn, der får teateroplevelser på deres skoler og hvor de ellers er.

20160410_115033

I weekenden er det alle os andre, der kan komme til. Sammen med de mange hundrede mennesker, der er kommet til kommunen for at orientere sig i udbuddet af teater. For om et års tid skal de præsentere det udbud, de har købt ind for de børn, der bor i deres hjemkommuner.

Se hele programmet på aprilfestival.dk 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s