Få Dramaten hjem i stuen

Den svenske nationalscene for skuespillet har oprettet Dramaten Play, hvor de i år lægger seks opsætninger ind.  De første tre er allerede lagt op. 

Af særlig interesse for danskere kan det måske være at se den Peter Langdals svenske iscenesættelse af “Tjener for to herrer” fra 2011, som han også har lavet på Betty Nansen Teatret. I København var det med en skøn Linda P. Som tjeneren og et kærkomment teater comeback til Iben Hjelje, som dansk teater har god brug for! 

Langdals svenske iscenesættelse er moderne, men den er ikke en kopi af hans udgave på hjemmebanen. 

Peter Langdals afløser på Betty Nansen, instruktør og skuespiller Stefan Larsson, møder man også på Dramaten Play. Hans iscenesættelse af Ingmar Bergmans stadig lige moderne, skælvende og menneskeligt foruroligende  tvserie “Scener ur ett äktenskapp” med Jonas Karlsson och Livia Millhagen. Os der er børn af 70’erne husker endnu,,hvordan vores mødre – især – sad naglet til tvskærmen, da den blev sendt instrueret af forfatteren selv med to af hans nærmeste, Liv Ullmann og Erland Josephson, i hovedrollerne som ægteparret, hvis samliv er i opløsning. 

Efteråret byder på tre klassikere

Dramaten Play vil i løbet af 2015 lægge i alt seks opsætninger op. De tre første ligger allerede på siden. Den sidste af dem er “Dödspatrullen” med to af Dramatens største skuespillere , Marie Göranzon og Örjan Ramberg, og handler om en kvinde, der meget modvilligt flytter ind i en ældrebolig. 

Tilbage er tre, store klassikere af Strindberg og Moliere, der kommer op 1. august, 1. september og 1. oktober. Hvor især Mats Eks berømmede iscenesættelse af Strindsbergs mystiske drømmespil “Spøgelsessonaten” fra 2012 nok kunne få mig til en computer. 1 septembers premiere er også Strindberg, Dödsdansen I-II instrueret af John Caird, og endelig 1. oktober Den gerrige fra 2009, instrueret af Gösta Ekman. 

Her kan du se forestillingerne og også se trailers til andre Dramaten-forestillinger. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s