Nu går Amazon stærkt ind i West End

I denne uge blev det offentliggjort, at Amazon nu også vil være massivt til stede på markedet for teaterbilletter. Indtil videre i Londons særdeles attraktive West End.

Amazon har været halvhjertet til stedet på teatermarkedet i nogen tid. Men nu går de all in og lancerer en billetservice for teaterpublikummet til Londons højt profilerede West End.

IMG_0065

At Amazon går ind i West End handler uden tvivl om netop det engelske teaterlivs meget høje niveau i disse år, men også den enorme glamour og hype, der er omkring netop West End og engelsk teater. De senere år er det her, man har kunnet se, de store stjerner live, når de en sjælden gang igen vælger at betræde en teaterscene. Som når Benedict Cumberbatch til efteråret spiller “Hamlet” og Carey Mulligan spillede sammen med Bill Nighy i “Skylight” i sommer.

IMG_1114

Men selvfølgelig er det især de i London meget populære, stort anlagte og ekstremt velspillede musicals, der er attraktive for Amazon. Fordi de har et globalt publikum.

Trygt for køberne
Nu er det ikke ligefrem, fordi der mangler billetudbydere til Londons teaterliv, hvad mange danskere sikkert også ved. Man kan godt føle sig ret usikker på, hvem det er, der udbyder hvad, hvis man forsøger at booke noget hjemmefra. Personligt har jeg som regel valgt at se stort på eventuelle rabatter hos bookingbureauer og har købt direkte hos teatret istedet.

“A new home for the West End” kalder Amazon ligefrem deres nye tiltag. I dette hjem vil besøgende have adgang til millioner af billetter til 48 shows. Og det vil ikke som tidligere bare være billig-billetter, fremover er der også sæder til fuld toppris at finde hos Amazon. Firmaet vil have adgang til alle billetter i en sal.

For turister er den store fordel, at det er en kendt og sikker afsender, man køber gennem. Alt for mange har haft dyre og bitre erfaringer med køb af billetter via nettet, som alligevel ikke var der eller aldrig kom.
For alle er lovningen på, at der kun går ét minut, til du har din billet også ret tillokkende!

Smadrer det teaterlivet?
Hvad Amazons markante sætten ind på scenekunsten betyder, er svært at sige. Får det samme omkalfatrende betydning her, som Amazon har haft på bogmarkedet? Hvor vi næppe har set deres fulde indvirken endnu.
Nogle frygter selvfølgelig for, at det vil slå fx. billetsalgsstedet på Leicester Sq. og andre af samme slags ihjel. Man kan også spekulere i, hvad betydningen bliver for off-West End produktionerne. Omend deres publikum nok alligevel er de særligt interesserede, for hvem Amazons billetter alligevel ingen betydning har.

Det, der dog dæmper de frygtsomme, kritiske og skeptiske, er nok det faktum, at Amazon ikke vil underbyde de andre med ekstra billige billetter. Havde det været deres udgangspunkt, så havde de fået nej fra i hvert en af West Ends absolutte topspillere, Cameron Mackintosh gruppen som bl.a. står bag “Les Miserables””The Book of Mormons” og “Miss Saigon”.

IMG_1115

Som det er lagt op nu, ser salgs- og marketingchef hos Cameron Mackintosh Ltd., David Dolman, primært fordele i et samarbejde, fordi Amazon har millioner af daglige besøgende. “Det er en spændende øvelse”, siger Dolman til teateravisen The Stage.

Om det så holder med fuld pris, vil kun tiden vise. Det er klart, at hvis en aktør som Cameron Mackintosh siger fra overfor en anden prisstruktur end deres egen, bliver det svært for Amazon at give rabatter.
Til gengæld er det svært at se, hvordan de skal få en virkelig fed forretning ud af teaterlivet, hvis deres eneste fortrin er tiden og trygheden?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s