Papiret på fremmarch

eller måske ikke i direkte fremmarch så dog ikke i så hvivlende nedgang, som man ellers har spået nogle år nu.

Ungdommen er da heller ikke til at stole på. De drikker mindre, lød de breaking news igår. Men se nu til, om ikkeogså Generation Digital foretrækker at læse bøger på papir!

Det skrev Politiken i hvert fald forleden. Men måske er det ikkeså underligt. For ligesom hver gang noget nyt opstår, er der jo en tendens til, at man mener alt eksisterende vildorsvinde til fordel for det nye. Ikke desto mindre findes fx. radioen stadig, selv om den blev spået død af mange, da tv gjorde sit indtog.

20140306-121303.jpg

En del af årsagen til de unges papirentusiasme er nok, at ebogslæsere som især Kindle og danske bøger ikke går så godt i spænd. Og man læser ikke lige så godt og måske slet ikke så længe på en iPad. De er simpelthen ikke lavet til formålet som papiret og Kindlen er.

Tidligere på ugen offentliggjorde Ugebrevet Mandag Morgen, at de fremover ikke kun ville være digitale. Som et modspil til det hastværk, den digitale journalistik alt for ofte lander i, vil de supplere deres netjournalistik med papir.

Nå, jeg ved godt, jeg er tantet og gammel, når jeg bliver ved at forsvare det papir. Men tænk hvis vi snart kunne nå frem til, at fremtidens medier måske kunne være både-og?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s