Det der kunst…

Har tilbragt dagen på Gamle Scene til åbningskonferencen for projektet Sacre.

Society – Art – Culture – Risk – Emancipation er ordene bag navnet SACRE.

Det lyder voldsomt, og det er det vel i grunden også. Men jeg tror til gengæld også, det er et projekt, der er brug for og som kan vise sig givtigt for kunsten.

Hvad skal vi med kunsten?

20140206-173421.jpg
SACRE skød sig i gang idag ved en stor åbningskonference på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Med 400 fremmødte kunst- og kulturfolk af alle slags.

Der var mange ord. Nogle var gentagelser. Nogle de faste skåltaler. Noget var simpelthen tom snak. Andet var små perler, der poppede op.

Lige nu er det et par meget konkrete, direkte sætninger, der går med mig i seng.
Den ene var rektor for Forfatterskolen, Pablo Llambas, der i sit stærkt underholdende og skarpe indspark sagde, at man på Forfatterskolen aldrig sad og talte om, hvad kunsten kunne. I stedet talte man om teksterne, litteraturen. Det er jo dér, man kan se det mest klart – hvad kunsten kan. Og endda på sine egne præmisser og egen måde.

Den anden kom fra Kasper Holten, som bad kulturlivet holde op med at brokke sig. Over at det er pressens skyld. Publikums skyld. Politikernes skyld.
Istedet skal kunsten gøre sig umage. Virkelig umage. Stille sig ud på kanten af klippen og tage hoppet ned i det dybe, mørke hav. Det er den eneste vej frem for at kunsten får betydning igen.

Ny direktør klar!
Og apropos Kasper Holten: I frokostpausen løb rygtet, at bestyrelsen har fundet den nye teaterchef. Det blev også bekræftet – i hvert fald indirekte – af bl.a. bestyrelsesformand, Stine Bosse, som også er en del af SACRE.
Men hvornår de offentliggør det, slap ikke ud.

20140206-173512.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s