Engelsk teater kalder Sir Branagh…

Kenneth Branagh har uden tvivl en fest i Hollywood – men er der ikke en eller anden, der kan overtale ham til at vende hjem: til teatret? For alvor.

Han er en skøn skuespiller. Især dramatisk. Charmerende, underfundig, intelligent.
Men russisk supersurk, det er han godt nok ikke, den gode Kenneth Branagh. Hans russiske accent er simpelthen så overdrevet, at det bliver lidt revymorsomt. Og den der revolver han truer med, er det mon egentlig ham eller en anden, der affyrer den for ham?

Branagh har selv instrueret actionthrilleren “Jack Ryan: Shadow Recruit”, og jeg har ham slemt mistænkt for, at han med det samme tog manus, fordi han syntes, det kunne være sindssyg sjovt at spille russisk gangstertype. Han ligner en mand, der synes, det er vildt sjovt at lave den i hvert fald.

Man kan læse min lunkne anmeldelse af hele filmen her på femina.dk

Kom tilbage!
Al denne ironi kun fordi jeg så gerne så Sir Kenneth Branagh koncentrere sig noget mere om teatret i sin hjemland.
Han er – nærmest mod sin vilje – en af verdens bedste Shakespeare fortolkere. Men han bliver ved med at værgre sig ved de roser, der regner ned over ham, når det gælder den store engelske dramatiker. Der er ingen tvivl om, at han stortrives i den populære genre og i amerikansk film.

20140116-133147.jpg Foto fra Branaghs berømte og berømmede “Hamlet” film (1996)

Men han har et midas touch, når det kommer til engelsk teater og Shakespeare især. I sommer iscenesatte han en “Macbeth” til Manchester International Festival, som nu er nomineret til både dette og hint af engelske teaterpriser. Ligesom hans Shakespearefilm fra 1990’erne er mesterlige. Fra den berusende, boblende og elegante komedie med eks-fruen Emma Thompson i “Much ado about nothing”

20140116-133656.jpg til netop hovedværket “Hamlet” i 1996.

Så var det ikke fuldt ud passende, om han i 2015 vælger at blive ny kunstnerisk leder af Old Vic, når Kevin Spacey stopper i stillingen?
Det giver ham endnu et års tid til at få afreageret med sine russiske skurke og andre drengerøvsroller. Og Kevin Spacey er jo om nogen beviset på, at man sagtens kan forene og succesfuldt løfte direktørjobbet med stjerne roller i film og serier, som “House of Cards”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s