Trine Gadeberg i revydirektørlære

Leif Maibom har arrangeret sig med revydirektørlærling i sommeren 2014 på Sønderborg Sommerrevy.

De tre store og ikke mindst storsælgende sommerrevyer i Danmark har alle revydirektører på 60+. Som har tre effektive, dygtige hustruer som deres nærmeste medarbejdere på det administrative og økonomiske område.

Lige nu og her er der ikke noget problem i dét. Både Torben Træsko, Flemming Krøll og Leif Maibom driver tre forretninger med både stort kommercielt talent og kunstnerisk succes. Der er ingen panik.

Hvordan bliver man revydirektør?
Men det er noget andet at være revydirektør end kunstnerisk leder af et kulturhus eller teaterchef. Det er en anden øvelse, ens produkt findes i fysisk form max. tre måneder ud af af tolv, ikke desto mindre er det et helårsjob. Ikke fuldtid hele året, men man kan ikke nøjes med at involvere sig i sin revy et par måneder op til.
Samtidig er det en forretning der skal løbe rundt alene på markedsvilkår. Der gives stadig ikke tilskud til revyer – selv om argumentationen for hvorfor ikke efterhånden er ret tynd, når man ser på, hvad der ellers godkendes af “teater” til at få tilskud. Men revydirektørerne er uden tvivl heller ikke vildt interesserede i statsstøtten.
Endelig er der den lille detalje for de to af revyernes vedkommende, Sønderborg og Nykøbing F., at de ligger i områder det kan være svært at slå sig permanent ned i som skuespiller eller teatermenneske, der ind imellem også skal have andre jobs. Men det er svært ikke at bo i den by ens revy er knyttet til. Det vil skade forretningen.

Sønderborg går foran
Så imens der er et væld af talentfulde, fantastiske, garvede og utroligt skarpe skuespillere til at stå på scenen, så er der ikke helt lige så stort udvalg af erfarne folk, man lige ville kunne sætte ind som revydirektører.
Derfor er det et godt tænkt initiativ, Leif Maibom fra Sønderborg Sommerrevy har taget ved i dag at præsentere en revydirektør-lærling.

Hans valg er faldet på Trine Gadeberg, der har været med i revyen i flere sæsoner nu.
Hun kender altså genren og branchen indefra. Hun har erfaring generelt fra shows og fra andre revyer udover Sønderborg.
Og så bor hun allerede i det sønderjyske.

20131009-162206.jpg
Trine Gadeberg som Thorning-Schmidt i årets revy. (Foto: Stefan Kragh)

Følg eksemplet
Ideen kan let kopieres. Og bør faktisk blive det. For revydirektør kan man ikke læse sig til at blive. Man kan lære noget af det gennem teori og andre uddannelser. Men selve følingen med lige netop dén stilling, det kræver reelt nok en mesterlære. Som den Trine Gadeberg starter i hos Maibom om et år.
Det ville fremtidssikre dansk revy, hvis flere af revydirektørerne på samme måde tog “føl” ind fra branchen. Der er da flere derude jeg godt kunne pege på som oplagte emner. Uden at det skulle betyde en sikker indsættelse i den nuværende chefs stol efter endt læretid, der er jo masser af revyer, som ingen kan vide hvornår får brug for ny direktør – eller der kunne opstå nye revyer, som det nu sker med Tivoli Revyen.

Reklamer

3 Comments

  1. Jamen der er bare fedt, Jeg kender din søster Mette, hun er jo bedemand, og vi har faktisk et godt samarbejde, jeg sælger blomster, har set dig mange gange også på TV, det morsomste synes jeg godt nok din optræden Mariahaven sidste sommer knus og held og lykke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s