Allinge før invasionen

Om to dage er den nuværende ro i Allinge afløst af larmen fra op mod 60.000 mennesker. Velkommen til Folkemødet 2013.

Lige nu dufter her af røgede sild. Nordbornholms røgeri har startet ovnen, og røgen bølger duftende over havet, hvor man endnu kan høre bølgerne skvulpe mod klipperne.

I overmorgen er der næppe til at få ørenlyd for havet, medmindre det sætter ind med kuling, og den blide røgeduft skal kæmpe mod hundredevis af grill fyldt med – ifølge forudsigelserne – pølser især.

For fra torsdag morgen er

20130611-101754.jpg

flyttet hertil

20130611-102243.jpg

Normalt har Allinge-Sandvig tilsammen knap 1.100 indbyggere. Om to dage skal Allinge alene rumme op til 60.000 mennesker. Sidste år var det 32.000, der kom til Folkemøde, men på baggrund af diverser bestillinger mm mener man åbenbart, at tallet tæt på fordobles i år.

Debutanten
Forhåbentlig betyder succesen ikke, at mødet flytter. For det er en stor fordel, at man har det på Bornholm. Vist kunne der rummes flere i Kbh. eller Aarhus, men så ville langt de fleste bare komme hurtigt forbi, og politikerne blive kørt ind for at holde en hurtig tale og være væk igen med det samme.

Og som halvbornholmer er jeg selvfølgelig ekstra glad for, at det er lige hér, det sker!

Jeg er dog selv en af dem, der er kommet ekstra på i år. De to første år af mødets levetid har jeg ikke kunnet være med, fordi Hjørring revyen har haft premiere mandagen efter mødet. I år er den rykket, og så lod det hele sig gøre.

Pressemeddelelserne fra diverse bureauer og organisationer er begyndt at tikke ind takket være min presseakkreditering. Jeg er her dog mest som diskret lobbyist, men helt holde mig fra at mene noget og rapportere lidt, kan jeg selvfølgelig ikke.

20130611-101824.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s