Verdens bedste børneteater?

Danmark har et stærkt brand, når det gælder børneteater. Men måske er vi også ved at blive lidt for selvfede, når det gælder vores vurdering af os selv.

Der er lidt langt mellem ravklumperne på denne festival. Eller de er der jo nok, men jeg er kun faldet over et par stykker.

Forestillingerne vil som regel gerne noget, sige noget, men en hel del af dem magter ikke at føre deres pointe sikkert i land. Enten drukner de den i for mange ting eller også siver det hele bare ud i klovnerier, der svigter historien.

Hvis ikke vi tør noget med forestillingerne, hvis mest det er slapstick, komedie og billige vitser til de barnligste sjæle, så er der mange andre, der kan gøre det ligeså godt. Måske endda bedre, når det gælder det rigtig klovnede.

Derfor er den her:

20130420-162111.jpg

ZeBus radikale, og alligevel loyale, modernisering af Ibsens “Peer Gynt” er stadig den bedste af de forestillinger, jeg har set. Men også Teater Hund tør vove sig ind på alvorsfyldt og sorgfuldt land med deres “Hvis bare…” om to brødres søgen efter deres forsvundne far.

Brudte hjem, fædre der er borte, børn der savner, er et ret markant tema, når man ser på festivalens forestillinger. Men det er jo også temmelig aktuelt, og er netop et emne, som teatret kan behandle fint og anderledes, når det bliver gjort godt.

Solen skinnede for meget til, at jeg kunne modstå fristelsen til at returnere til stranden udenfor mit værelse for at spise frokost udendørs. Om en times tid er det tilbage til to aftenforestillinger.

20130420-162804.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s