Souvenirs fra en anden tid

Ikke alle souvenirs er plasticudgaver af Big Ben, Eiffeltårnet eller Den Lille Havfrue.

Jeg er lige kommet hjem fra en kort tur til London – mere om det senere.

Mit hotel ligger tæt på det berømte Hotel Ritz på Picadilly, som stadig har en hel del stil over sig. Det må man lade det.

Hvilken slags stil blev jeg mindet om, da jeg dagen efter min hjemkomst faldt over en vintage souvenir fra London i en genbrugsbutik på Frederiksberg:

Ritz tørklæde

Det italienske silketørklæde er lavet “exclusively made for Ritz London” og bare man rører ved det, får man fornemmelse af den stil og storhed, som hotellet altid har omgærdet sig med – nok mere tidligere end nu. Hvor andre hoteller tilbyder lightere, glasvaser med indgraveringer og engang også et askebæger, så er det – og det er formodentligste en af de billigste souvenirs, hotellet har solgt – altså tunge silketørklæder, man gør det i i det store hotelkompleks ved Green Park.
Og med navnet stående i hjørnet af tørklædet har man nemt kunne vise andre, at man havde boet på luksushotellet. Men allermest skal man ikke underkende værdien af, at travle businessmen på hurtigt besøg i London let kunne købe en kvalitetsgave med hjem til fruen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s