Spis, læs og vær glad

Blandingen af bøger, kaffe og cookies var længe undervejs i København. En af de første var Paludan’s bogcafé i Fiolstræde.

20130305-152404.jpg

Efter at have set “You’ve got mail” var min veninde og jeg helt solgt til tanken om at blande boghandel med cafe. Men i København var der intet i den retning, og et forsøg på lobbyarbejde overfor en veninde hos Arnold Busck faldt heller ikke i gødet jord.

Men så inddrog den gamle, agtværdige Paludans Boghandel et hjørne af den store butik til cafe. Hyggelig cafe midt i latinerkvarteret. Tidligt åbent, så man kunne holde møder og med en klar strategi om,at det ville gavne litteraturen med salg af kaffe og kager.
Jeg interviewede initiativtageren til Kr. Dagblad. Han var engageret, og stedet var pragtfuldt. Men fra andre boghandlere lød en let fnysen. Det var bare et desperat forsøg på at generere et overskud fordi de ikke var gode nok til at sælge bøger.

Paludans ligger her endnu. Den er vokset markant. Og der er fyldt med mennesker altid.
I mellem tiden har de andre boghandlere også fået øjnene op for konceptet. De fleste steder dog primært med en Baresso i et hjørne af butikken.

Hos Paludan er det gennemført old school.
.

20130305-153817.jpg

Og i kælderen sidder boghandleren klar til spørgsmål og køb. Så bøgerne er ikke blot dekorativ kulisse for den iøvrigt udmækede kaffe med mere.

Kig forbi!

20130305-153922.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s