Var det noget at prøve kræfter med revytekster?

Hvert år lyder det første og største spørgsmål til revyfolk fra publikum og presse: Er der nogle gode tekster? Som regel er der ja, men der kunne godt være flere. Derfor er en ny workshop en god ide

Sidste sommer satte situationen på spidsen.

De professionelle sommerrevyer har stor succes, der er en bred, talentfuld skare af skuespillere, de har hver deres musikalske identitet. Men på tekstforfattersiden er grundlaget meget lille. Der er simpelthen ikke ret mange, virkeligt gode, virkeligt garvede tekstforfattere.

Sidste år var der så ydermere forfald i den i forvejen lille gruppe var forfald. Så der var endnu færre til at skrive de temmelig mange tekster, som de fem største revyer forbruger på en sæson. Det er mange.

Det betød rent ud sagt, at der kom numre på scenen, som var for tynde. Som var for båret af en god udførelse af en skuespiller eller en iørefaldende melodi, der kunne dække over de indholdsmæssige mangler. Det var ikke optimalt.

Heller ikke for de professionelle tekstforfattere, som var på problematisk overarbejde. De er begyndt selv at efterlyse nye kollegaer, friske stemmer i koret og nye vinkler og måder at se en revytekst på. For hver forfatter har sit særpræg.

Workshop for skrivetalenter
I år tager Hjørring revyen initiativ til forhåbentlig at få nogle revytekst-talenter frem fra deres skjul bag skrivebordet.

20130211-135337.jpg

Henover foråret vil der være et mentor-forløb for max. 12 udvalgte teksttalenter, som får sparring og vejledning af de etablerede revyforfattere, Jesper Malmose og Jacob Morild. I Bededagsferien er der afslutningsvis en én dags masterclass i Hjørring.
Og forhåbentlig vil de andre professionelle sommerrevyer være værter for tilsvarende forløb i årene fremover.

Man kan læse om betingelserne for at deltage på revyens hjemmeside

Reklamer

4 Comments

 1. Findes der et skrivekursus for os, som leger med tanken om at skrive revytekster? Jeg har skrevet en del til amatør revyer, men jeg kunne tænke mig at blive udfordret, så jeg vil gerne prøve kræfter med mere prof. revyer.

  1. Kære Pia. Nej, det gør der ikke pt. Ikke i etableret form. Nu ved jeg ikke, hvor i landet du bor, men jeg arbejder på Revymuseet på Frederiksberg nu, og d. 3. maj har vi et arrangement, hvor holdet kommer og taler om forarbejdet med revyen. Det smager da af lidt. Og da du ikke er den første, der har spurgt, vil jeg da overveje, om museet måske kunne starte en workshop på et tidspunkt? Gode tekstforfattere er der jo altid brug for.

 2. I al ubeskedenhed vil jeg henlede opmærksomheden på Danmarks største samling af revytekster, som endog er stillet gratis til rådighed for amatørscenerne rundt omkring. Revytekst.dk bugner af tekster skrevet af forfattere, som sagtens kan tåle sammenligning med professionelle.

  Prøv selv!

  Venlig hilsen
  Knud Fischer
  Revytekst.dk

  1. Tak for det tip, Knud Fischer.
   Man kan sige, at når det gælder revytekster er grænsen mellem professionelle og fritidsskribenter mere flydende. For hvornår er man professionel udi genren? Der er jo ikke en revyforfatterskole. Så jeg tror gerne, der er gode tekster på revytekst.dk. Det centrale – også med workshoppen i Hjørring i 2013 – er jo at finde og fremme nye teksttalenter. For i længden kan Carl Erik Sørensen og Vase & Fuglsang ikke skrive 90% af årets tekster i de danske revyer, som de jo nærmest gør nu. Og når de en dag ikke kan det, hvad så?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s