I teatret hver dag?

Et engageret børnepublikum kan gøre ethvert voksen teater dybt misundelig. Men kan man føre erfaringerne fra børnene over til de voksne?

Vi startede med at synge. Lige på og med klare røster.

20130131-153828.jpg

Hanne Trolle har i mere end 30 år lavet teater for de allermindste, og er lige nu aktuel med forestillingen “Månen over Baobabtræet”. Det var til dagens forestilling sammen med et stort, men ikke så gammelt publikum, jeg hørte mig selv sidde og synge en afrikansk sang inden vi overhovedet var gået i gang med selve forestillingen. Lyset var ikke engang sænket endnu.

Og fra da af var ungerne helt klar. De kommenterede, grinede og sagde “Nååårh” med dyb indlevelse, da den lille leopardunge dukkede på hos Malaika i træet.
Der kunne godt opstå lidt uro, hvis en begyndte at tale for meget med, men ligeså snart det stoppede, så var der fuld koncentration bagefter.

Ude i foyeren ville en pige faktisk gerne i teatret hver dag sagde hun, mens bedstemoderen trak flyverdragten på hende.

Hver dag? Det er alligevel repektindgydende. Det kan Hanne Trolle godt tillade sig at være stolt af.

Spørgsmålet for alle andre er selvfølgelig: hvordan fastholder vi den umiddelbare begejstring hos pigen og de andre glade gæster? Ikke mindst når de bliver unge og senere voksne.

Det er kolossalt vigtigt, at mange børn får gode teateroplevelser, for så har de lettere ved at komme af sig selv senere. Men nogle falder jo fra alligevel – selv om antallet af solgte teaterbilletter nu er ret stabilt.

En slags vekselvirkning fra børneteatrets evne til at fastholde publikums engagement er det Forsøgsstationen på Vesterbro tager op på et seminar senere på vinteren. Her handler det om publikum og hvordan teatret kan gå i dialog med folk, også kunstnerisk mens forestillingen kører. Lidt ligesom når vi synger en sang sammen med Hanne Trolle…

Læs mere her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s