Teatret og nettet

Internettet påvirker al kommunikation i dagligdagen. Men hvorfor er det ikke mere tydeligt på teatret, diskuterer de i The Guardian.

20130122-195550.jpg
Umiddelbart virkede spørgsmålet dumt, da jeg så det. Ind imellem er det som om, vi er så forblændede af nettet som medie, at det er guddommeligt, og nyomvendte kan ikke rumme andet end deres nye tro. Det gennemsyrer alt, alt skal have dette fokus.

Men indlægget i The Guardians Stage-del er ikke helt uinteressant. Læs det her

Selv om jeg må erklære mig helt enig med dramatikeren Patrick Garber i, at der er noget fundamentalt udramatisk og i en teatersammenhæng helt dødt ved nettet – når det hives op på en scene. Nettet er jo ikke noget i sig selv, det er et kommunikationsmiddel og der, hvor det påvirker os er i vores måde at kommunikere på, tale sammen på, være på. Det er jo en del af det moderne drama også. Men det vil være bogstavering med versaler, hvis det skulle være nødvendigt at skrive en fysisk pc eller tablet ind som handlingens hovedperson – bare for at vise det.

Som Garbers siger: “It’s just the age we live in”.

TV’et prægede stilen
Hvor mange fede 1960’er stykker husker vi for eksempel, der har tv’et som et konkret element, en ekstra hovedperson i et stykke?

Hvad der derimod rykkede ved dramatikken var Leif Panduros hyperrealistiske tvdramatik og dets dengang effektfulde brug af det nye medie til at spejle samtidens samlivsformer og omgangstone.
>
20130122-194418.jpg Skabt i virkelige stuer i velmøblerede villaer, hvor man næsten kunne dufte boeuf bourgionen og den tunge rødvin på den anden side af skærmen i de identisk velmøblerede stuer hos den nye, moderne middelklasse i villakvartererne over hele landet, som i “Adams verden” (foto).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s