Tusindvis af teaterbilletter

“Sommerhit: Salget til Robin Hood har nu rundet 50.000 solgte billetter” var et af emnerne i indbakken her til morgen.

PR foto: Miklas Szabo
PR foto: Miklas Szabo

Pressemeddelelsens afsender var Det Kgl. Teater, der også har god grund til at være stolte over billetantallet. Der er fem måneder til premieren, som er udendørs – og kan nogen huske, hvornår vi sidst har haft en varm forsommer? Samtidig er Kbh. ved at løbe over af eventforestillinger lige nu, og en stor konkurrent kunne godt have været musicalen “Shrek” i Forum senere på foråret.

50.000 forsolgte billetter til én forestilling er rigtig mange i 2013.

Var det bedre i gamle dage?

50.000 i forsalg har altid været imponerende. Men jeg blev nu alligevel ret nostalgisk, da jeg under en radikal oprydning i gamle materialer og mit kulturpolitiske arkiv faldt over en nyhed fra Berlingske Tidende i 1995.”Billetsalg til musical slår alle rekorder” er overskriften, og indholdet imponerer:

70.000 billetter har Gladsaxe Teater solgt inden premieren på den stort opsatte og meget forventningsbårne Sebastian musical “Hans Christian Andersen” (ikke at forveksle med den anden HCA-musical “Mit eventyr”, der havde premiere ti år efter).

mit-eventyr470.000 – kunne det overhovedet lade sig gøre i dag? End ikke storsælgeren “Hey Jude” er i nærheden af det tal, i forsalg i hvert fald.

Og de 15.000 var til og med solgt til publikum udenfor Danmark. De fleste af dem boede nok lige ovre på den anden sidse af Øresund. Men tilbage i 1995 betød det også en times sejltur med flyvebåden og derfra videre til Gladsaxe med offentlig transport. Dog lidt af en rejse for at se teater.

1. januar tydede meget på, at det var ret heldigt, at teatret havde solgt så meget på forhånd. Berlingskes anmelder Me Lund var i hvert fald meget lidt begejstret for resulatet, da musicalen havde premiere nytårsaften 1995/96, og stod som en slags åbning af Kulturby-året.

Så til lykke til Det Kgl. med de 50.000 solgte billetter. Det er ikke blevet lettere siden 1995 at sælge så mange billetter i forsalg.

 

Robin Hood har premiere den 29. maj i Ulvedalene. Og spiller indtil 6. juli. Det er Jokum Rohde, der har skrevet stykket, som iscenesættes af Lars Kaalund. Der er plads til 3.500 mennesker hver aften i Dyrehaven.  

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s