Prisning af Pilgaard

Ulf Pilgaard brillerede i fredags på DR1 som bedemanden, der har problemer med sin stavekontrol. Det er en unikt stor skuespiller, man møder dér.

KulturDoktoren burde sikkert skrive noget om Uffe Elbæks problemer, men er desværre kørt lige lovlig træt i den efterhånden ekstremt smålige tilgang til, hvad man måi dansk kulturliv, som chef, til at hun vurderer, det er klogt at ytre sig…

Derfor får Ulf Pilgaard opmærksomheden i dag.

Jakob Steen Olsen og jeg har været i et tæt og meget fint samarbejde med Pilgaard i forbindelse med vores bog om Preben Kaas, som var manden, der for alvor opdagede Ulf Pilgaard tilbage i slutningen af 1960’erne. Og derfor også er den egentlige grund til, at vi i dag kan opleve Pilgaard som bedemanden med rod i stavekontrollen i sommerens Cirkusrevy og i det hele taget har så stor glæde af ham. Som en af Danmarks ubetinget største komikere, men i det hele taget som en af vores dygtigste skuespillere. Noget den unge generation af komikere heldigvis også har forstået og derfor har været med til at hæve Ulf Pilgaard til den virkelige stjernestatus, han om nogen fortjener at have.

20121203-113711.jpg
Foto: Henrik Petit/PR Cirkusrevyen

Som jeg sagde, da Pilgaard fik Lauritzen Prisen i 2011, så er han “en af mest afgørende grunde til, at det langt om længe er blevet helt god smag at se revy. I disse år behøver ikke engang Politiken Plus segmentet at tage paryk og solbriller på, hvis de vil i teltet på Bakken. De taler tværtimod åbent om det nu.”

Læs mere om Ulf Pilgaard på vores site for Preben Kaas, prebenkaasogrevyen.com, her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s