Herman Bang går igen

20121008-215727.jpg

Da jeg kom hjem fra Folketeatret efter at have set “Bang og Betty” forstod jeg pludselig de Elvis fans, der nægter at tro, The King er død.

Jeg har overvejet at stille migbed sceneindgangen for at chekke, om ikke Bang møder ind hver aften på Folketeatret. Ligesom han gjorde det for 114 år siden. Om ikke det ér ham, der kommer der i skumringen over det Nørre Vold hvis opståen, han skildrede så vibrerende intenst 11 år tidligere i “Stuk”. Med Betty Nansen ventende på ham inde på teatret.

Ole Lemmeke er så ægte i rollen som Herman Bang, at det næsten tangerer det farlige for fans som mig. Jeg mistede på et tidspunkt undervejs fornemmelsen af fortid og nutid, af virkelighed og teater. Hans bevægelser rammer på følelsen, hvordan Bang må have ageret – man fornemmer det jo på de mange fotos af ham. Elegancen og hjerteligheden, der kan skifte til kynisme, når han føler sig overset og svigtet.

Jakob Weis har skrevet et virkelig glimrende stykke med “Bang og Betty”, Christoffer Berdal har iscenesat med følsom indsigt i Herman Bang, hans miljø og alt det, der er på spil i prøvelokalet.
Og skuespillerne behersker den meget klassiske spillestil, replikkerne der både er moderne og helt i datidens stil og ånd.

Men stærkest står en Ole Lemmeke, der er så levende, virkelig og smuk en Herman Bang, at man ikke kan lade være med at føle en vis glæde ved at få lov til at være sammen med den store forfatter 100 år efter hans død. Også selv om det er en illusion.

20121008-221725.jpg

Rikke Rottensten har en introduktion til “Bang og Betty” søndag den 4. November. Introduktionen vil handle om Bang som journalist og hans forhold til København.

Alle fotos fra forestillingen er af Thomas Petri/ Folketeatret PR

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s