En ny sæson truer… Med forventninger!

15 egenproduktioner, gæstespil, Ofelia Beach, Eventministeriet, foyerarrangementer.

Skuespilafdelingen på Det Kgl. Teater har valgt at imødegå krise og nedskæringer ved at spille endnu mere. Det kan man kun sige en ting til: Respekt. Forestillingerne bliver i nogle tilfælde lidt mindremen det er ikke af så stor betydning, som det er, at man som publikum oplever, at der sker noget på Det Kgl. Teater. At det ikke ligger mørkt og øde hen, men der er liv og man har lyst til at komme.

Repertoiret er den blanding, som klæder Nationalscenen – man savner måske noget lidt let og morsomt med kongelig kant forstås – men ellers er der både Ibsen med Søren Sætter-Lassen som livsløgneren Gregers Werle, der er ny dramatik af både Erling Jepsen og jokum Rohde, og så sætter DKT Wedekins fantastiske og groteske “Lulu” op med Katrine Wiedemann som instruktør og Christian Friedlander som scenograf. Den kan blive en smuk og overdreven forestilling, som den også bejler til at være.

Det Røde Rum kører på for fuld skrue. Jeg kan godt blive lidt loren ved, at Rune David Grue og Elisa Kragerup skal lave meget til næste år. Det kan godt ende med at blive lidt for forudseligeligt, trods deres mange talenter. Og når de på skuespillersiden flytter lidt rundt på holdet i år -Peter Plaugborg skal heldigvis lave andet også – så kunne man måske også udvide instruktørkredsen eller rykke lidt rundt?

Men generelt kan man ikke komme med meget kritik af denkongelige skuespilsæson. Det er gedignt, der er udvikling, klassikere, dansk dramatik og så synes jeg, det ville være fint, om man på teatret vedtager, at børneteaterforpligtelsen varetager man med udenlandske gæstespil. For selv om man henter forestillinger udefra til at spille på DKT, så bliver den enmærkelig form for konkurrenceforvridning ift de små børneteatre i Kbh. Men med det internationale perspektiv kommer der i stedet til at ske noget inspiration og udveksling, som mange mindre steder alligevel ikke ville havde mulighed for.

Ovre på Operaener der ikke en ny chef endnu. Men der er kommet 41 ansøgere fra størstedelen af Europa. Fredag er der første runde om ansøgerne, og inden sommerferien skulle der også gerne være et navn at præsentere, sagde teaterchef Erik Jacobsen på dagens pressemøde.

;

<img src="//333327DE-0739-46D1-ABEA-6948114D09B8/imagejpeg" alt="" /

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s