Republique lukkes?

Det er selvfølgelig et dilemma.

Men problemet er jo, at Kanonhallen aldrig skulle have været lukket og indraget til et bestemt teater. Den skulle være fortsat som åben scene, med de store internationale gæstespil også. Siden Republique fik de to scener derude, har der været et akut og voldsomt behov for en scene, der lignede. Ikke noget mindre, ikke noget andet, men en scene så lig Kanonhallen, at det blev mere og mere problematisk, at det var lige den man valgte til Kbh Ts eksperimenterende flagskib.
Det er også derfor, at Frederiksberg Scenen ikke er lige så godt et bud. Scener lig den findes andre steder med mulighed for samarbejde teatre imellem også, tag fx bare Teater V. Men København mangler det store rum til de eksperimenterende eller anderledes scenografiske forestillinger. Prøv bare at høre hos Dansehallerne, hvor tit deres plads er for trang.

Set i det lys, er det mere logisk at lukke Republique i sin nuværende form for at give plads til de uafhængige, projektorienterede sceneprojekter.
Og det med den folkelige opbakning til det eksperimenterende, som der bliver trukket frem som forsvar for Republique er ikke så indlysende. Ikke med et billetsalg i sidste sæson på 13.000. Andre teatre eksperimenterer jo også, og der er reelt et publikum til det. Men skulle en åben scene ikke kunne nå samme salgstal? Det er i hvert fald er det svært at se, hvilke teatre det skulle have været istedet for Republique, hvilke andre muligheder det er, der bliver talt om, som man kunne være søgt mod istedet for atlukke Republique.
Men der er problemer i forslaget. De går på mådem, teatret skal organiseres. Det er dømt til at eksplodere, når man skal have en direktør og samtidig paralleldirektører som en slags repræsentanter for de frie scenekunstnere. Foruden bestyrelse – og en direktør + en bestyrelse for Kbh Teater, dr jo så også svæver er sted i stratosfæren over det nye teater. Det er designet til ballade og debat og et muligt udgangspunkt til at få skabt et godt sted. Forhåbentlig er der nogen, de redder det fra at ske.
Men hvad angår rummet alene, så er Kanonhallen det bedste valg til åben scene. Den mest fremtidssikrede

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s