Teatret – nu på film

Erling Jepsen og Henrik Ruben Gentz’ film “Undskyld jeg forstyrrer” føles næsten ligeså meget som en film om teater, som en film om en pige, der er forvirret over verden. Det er en Erling Jepsen, der kender sit miljø ligeså godt, som han kender sit Sønderjylland. Her har han haft hjemme siden 1980’erne.

Foto: Thomas Marott (PR/Nordisk)

Det lille og efterhånden noget luvslidte Aveny på Frederiksberg Alle har lagt scene til filmens teater. Nu med Søren Østergaard som teaterdirektør. Med sit mærkeligt tidsfabulerende univers, hvor det hele virker som om det foregår udenfor tid og sted i en tung snevinter, er der en magisk stemning over hele filmen –  som der netop er på et teater. Også selv om det befinder sig på randen af konkurs.

 I flere sæsoner har teatret lånt råt fra filmen – kun i meget få tilfælde med særlig stor succes. At filmen nu låner teatrets stemning og univers, er dejligt at se, også selv om det ikke ligefrem er et glamourøst og romantisk billede, “Undskyld jeg forstyrrer giver”. Til gengæld er det meget sjovere og interessant. Og måske også tættere på virkeligheden end hvordan man er vant til at se teatermiljøet skildret på film…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s