Krumpen og kulturarvsturismen

Hjørring Kommune har i årevis arbejdet mod den eksponering, der ligger i  TV2s julekalender om “Ludvig og julemanden”.

Ikke “bare” for synlighedens skyld, men fordi der faktisk er en stor historie, et reelt stykke Danmarkshistorie i Stygge Krumpen og hans liv. Den sidste Børglumbisp, der pt. kun lige har vist sig som bittert og magtbegærligt spøgelse i skikkelse af Andreas Bo Pedersen. Og ambitionen, planerne og visionen i kommunen er nu, via kalenderens boost af de virkelige personer, at skabe grobund for kulturarvsturisme – for både børnefamilier og de voksne på minibreak. Men for den sags skyld også at give vendelboerne et fornyet ejerskab til et stykke af deres kulturhistorie, som er gledet ud af de yngre indbyggeres viden og bevidsthed.

Men ideen er selvfølgelig især at tiltrække turister, i nogle timer, med overnatning, på rundtur. Det handler om at vise folk at der er andet end alene naturen at komme efter i Hjørring. Og der skal noget til for at opnå den opmærksomhed hos et moderne publikum… Fx 24 x en halv times eksponering primetime på TV2.

1,3 millioner så 1. afsnit igår. Alene det tal er utroligt meget værd. Og de pæne anmeldelser, som i Berlingske Jul med det hele – Film | http://www.b.dk hjælper også. Men næste, svære skridt er at holde på dem. Der er planer i gang, også for noget der ikke har med julekalendren at gøre. Men skulle man komme forbi Hjørring inden de er iværksat, så husk i hvert fald lige at slå et sving ind om Sparekassen Vendsyssel i Brinck Seidelins Gade. Her hænger Niels Larsen Stevns smukke fresker fra sagnet om Skipper Clement – som også har med Stygge Krumpen at gøre.

Jul med det hele – Film | www.b.dk.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s