Dansen om en klovns grav

Begravelsen skulle foregå kl. 17.30. Der var ingen flag på halv og den snart “døde” var fuld af liv og begejstring over at se os alle, som vi samledes foran hans kiste ved søen bag Rådhuset i Vordingborg.

vi skålede i vodka, og konfettien regnede ned over os undervejs med ligtoget.

Og så var det tid til at sige farvel. Kisten blev lukket og sænket ned i graven

“Han er her sikkert et sted midt imellem os…..??” “Ja, nede i jorden jo.” – publikummeren så skeptisk ud. Det svar troede hun simpelthen ikke på. Alle var mere villige til at købe vanvittige løsninger om, at klovnen ved et trylleslag var smuttet ud af kisten – selv om vi jo var flere hundrede mennesker, der havde stået og se ham blive begravet. Eller måske var de ude i noget med underjordiske tunneller? Klovnens egen beskrivelse at rumfartøjet, der hentede ham var de heller ikke helt med på.

Der blev i hvert fald talt en del efter Jean Lambert-wilds begravelse af sig selv som klovn i går til Waves festivalen. Også om hvordan vi egentlig opfatter begravelser og død. Konventioner, andre måder at gøre det på – selv om ingen af os nok lige vil eksperimentere med at blive lagt i kisten levende. Men slet og ret en snak om, hvordan man egentlig godt kunne tænke sig at komme herfra.

Var det en ide at bede folk danse om ens grav for eksempel?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s