Glædelig udnævnelse i Bikubenfonden

Til lykke til Bikubenfonden med at Søren Kaare-Andersen bliver deres ny direktør pr. 1. september.

Da BG Bank i 2003 med ham som leder søsatte deres store fokus på litteraturen var det et fantastisk projekt. Det var godt tænkt, det var gennemarbejdet og det havde en meget større værdi end bare ren og skær symbolik og branding af banken. Selv om det selvfølgelig var sat igang for at få flere kunder til banken.

Annonce for BG Banks litteraturpris

Udadtil var det selvfølgelig mest den store litteraturpris, der var synlig – den der hvert år uddeles under Bogmessen i Forum, og som stadig eksisterer. Men der var mange flere elementer i deres opbakning og økonomiske bidrag til litteraturen. Ikke mindst det måske mest væsentlige bidrag, at banken uddelte bøger – Årstidens bog – til deres ansatte.  Ligesom man lokalt kunne søge penge til projekter, hvor litteraturen var i fokus. På den måde tilkendegav BG Bank, at man rent faktisk tog litteraturen alvorligt. Mente, at kunsten havde en værdi i sig selv, som man gerne ville være en del af.

Desværre røg det hele – undtaget selvfølgelig det med reklameværdi i, nemlig den store litteraturpris – da Danske Bank overtog BG Bank. Den store pris hedder nu Danske Bank prisen, for Danske Banks ideer om sponsorater – der ellers også havde positive takter engang – er i dag endt i den allermest gabende klassiske udgave. Hvor det fx. handler om at sende Den Kgl. Ballet på en mini-turne til et par steder i provinsen og om sådan noget som den store litteraturpris, der altid sikrer noget omtale til banken. Ikke mindst fordi vi allesammen kan stemme om, hvilken af de tre nominerede forfattere, der skal modtage prisen. Dét demokratiske træk var også BG Banks opfindelse!

Nu er Søren Kaare-Andersen altså tilbage i en kombination af bank, kultur og direktør, som der er god grund til at tro på og have forventninger til. For det er helt centralt – ikke mindst for teaterlivet – at Bikubenfonden har en stærk og kulturelt set ægte engageret direktør.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s