KbhT beskåret – både økonomisk og symbolsk

Alt skal nås inden sommerferien. Også færdigbehandlingen af de opfølgningen rapporter, der blev lavet efter Seeberg-udvalgets rapport kom sidste sommer. Aftale om en række ændringer på teaterområdet rummer meget mere, end man havde turdet håbe på, når der ca. har været 2 uger til at forhandle det igennem. De har taget en del af forslagene op, af anbefalingerne – og har heldigvis haft modet til at lægge Københavns Teater helt om. Give magten tilbage til teatrenes bestyrelser og lade teaterdirektørerne får råderet over deres teatre igen. Groft sagt.

Og pengene skal være første indskud i den åbne scene i København, der har været skreget på i to år nu. Nu skal stedet bare findes og de sidste finanser – Københavns Kommune er jo næste forpligtet til at yde noget også? – materialisere sig. Kødbyen? Carlsberg? Det kræve et meget fleksibelt rum, hvis det skal blive rigtig godt.

Interessant er også, at det fremover vil blive muligt for egnsteatrene at fusionere eller vokse til – ordet nævnes ikke – en form for regionalteatre. Visse egnsteatre er allerede i dag så store, at de reelt er regionale teaterhuse eller små udgaver af landsdelsscenerne. Se bare på Randers EgnsTeater.

Folketeatret bliver i København – heldigvis. Nu går det godt for teatret, for første gang i små 10 år. Så skulle f….. da begynde at lave alting om igen og flytte turnedelen til Århus. Til gengæld står det nu på tryk, hvad Folketeatret allerede er godt igang med: at sende forestillinger – helst store – fra andre københavnske scener på turne. Det kan man kun bifalde en styrkelse af.

Så selv om alt ikke er løst her, så er der taget fat på rigtig meget og der er mange gode valg. Ikke mindst er det en lettelse, at KbhT nåede at komme under kniven i denne omgang. Hvis ikke kunne man frygte, at det var fortsat i det uendelige – for kommer der en ny regering, var det næppe første kulturpolitiske prioritering, og så var det hele fortsat måske år endnu.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s