Farvel festival og tak for denne gang

Vi ses om et år i Ringsted. Håber jeg da.

For der er noget meget livgivende ved at se så meget teater på én weekend. Foruden det at møde et helt miljø samlet samme sted. Lige udveksle how goes’ og kunstneriske holdninger. Være fuldt og helt til stede om det ene: At se alt det, de andre har lavet. Den lukkethed om sig selv, som man ind imellem synes præger dansk teater, er blæst væk henover weekenden. Måske fordi det er børneteater. Den eneste form for teater, som alle simpelthen er enige om, er vigtig. Afgørende vigtig. For uanset hvor man ellers er placeret i teaterhierarkiet, så er det aktørerne i denne weekend, der kommer til at publikumsudvikle for de næste måske 7 årtier. Hvis ikke de børn, der så teater i weekenden var ligeså boblende, overstadigt lykkelige som den lille dreng der klukkede, snakkede og deltog i Thomas Sandbergs musikalske Loop, så kommer de måske ikke igen. Og så… så bliver det måske kun 2,5 millioner billetter, der bliver sendt om 10 år, fremfor dagens 2,8 – der jo helst skulle vokse.

At være sammen med børn, der måske for første gang oplever, hvad teater er, er berusende. Man bliver simpelthen overstadig, smittet, begejstret på en helt særlig måde for forestillingen. Ser nuancer og momenter, man aldrig ville have forstået på samme, dybe måde i en voksenforestilling.

Udover en let stramning af huden pga solen foran Randes Egnsteater, fik jeg historier i en vogn, blev forundret over hvor helt utrolig meget der kan være i en rød barnevogn og blev spillet igennem på Statsskolen.

10 vidt forskellige forestillinger er det blevet til. Det er ikke nær så meget som så mange andre. Men på et tidspunkt må man også acceptere, at man ikke kan tage mere ind. Af respekt for kunstnerne, kunsten og de børn, der stadig har oplevelsesradaren ude.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s