Festivalen er i gang

med de første mange forestillinger. Jeg nåede så kun de to af de mange.

Teatret Lampe og Limfjordsteatrets “Drengen der blev født og sku’ i skole” er en sprælsk historie om ikke at forhaste sig med livet. For hvad er ideen med det hele, hvis man skal nå at blive chefdirektør inden man har lært at tale og fået lov til at lege.

Den er en sund kommentar til det pres, der ligger på, at børn skal lære mere og mere og hurtigere og hurtigere. Få en kandidatuddannelse på et år, så du kan tjene penge til os. Til samfundet. Men hvor gode indtægtskilder bliver folk på så tyndt et grundlag?

Far og mor i “Drengen der blev født..” får brev om at han skal starte i skolen dagen efter, han er født. Og så får de ellers travlt. Med at lære ham at tale, men nok mest med at udvikle hans ambitioner – deres ambitioner…

Maja Ravn har lavet en skøn klapsammen scenografi, der både han agere 3D, være boligmagasinlækker og forvandle sig til altmuligt.

“Min mormors gebis” fra Team Teatret så jeg ikke mindst, fordi jeg lavede PR og presse på Det Lille Teater lige har lavet “Da Lille Madsens Hus blæste væk”, så det var en form for industrispionage.

Og selv om det var en fantastisk musikalsk forestilling, og en Strid der når Halfdan Rasmussenske højder, så … tror jeg egentlig bedst, jeg kunne lide “min” egen Strid. Som godt nok er noget helt andet, og for en yngre målgruppe.

For historien om buschaufføren, der måske mere leger chauffør end er det, og den mystiske kvinde der stiger på hans bus en dag, er både poetisk, tankevækkende og sød. Men også lidt komplex, så om de 3-årige kan få så meget ud af den, er nok lidt tvivlsomt. Den virker for lang og svær for dem, med undtagelse af sangene, som bryder den melankolske poesi, der præger forestillingen.

Foto Steen Jøker Dohn/Team Teatret PR

Men der var proppet til forestillingen, og de voksne nød den – det skal man ikke underkende en værdi af. Næste sæson spiller den en enkelt gang på Det Kgl. Teater, og ellers er der uden tvivl en masse, der kommer til at købe den og vise den landet over.

Klar til kaffe i cafeen. Middag i Randers – og så helt klart hjem i den fantastiske suite og chekke det stærkt reviderede program igennem for i morgen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s