Som barn igen

Børneteaterfestival 2010 (Foto: Teatercentrum/presse)

Åh altså… så er det jo gået galt igen.

Det er fuldstændig som at give et barn et BR katalog op til jul og sige, at de kan krydse af, hvad de ønsker sig… lige pludselig er det jo, det hele.

Og da jeg fik det her på tryk: http://www.festival2011.dk/festivalens_forestillinger.asp , så gik det også galt for mig. Jeg krydsede sådan ca. 2/3 af forestillingerne af. Hvordan jeg så end skal nå at se dem mellem fredag kl. 17 og søndag kl. cirka det samme?

Men her er det jo så, at man render ind i et af de relativt få luksusproblemer i dansk scenekunst: Nemlig at der er så kolossalt meget af så høj kvalitet at vælge imellem, at det er rigtig, rigtig svært at finde de kriterier, man skal vælge ud fra. Når nu jeg gik glip af festivalen sidste år og derfor ikke engang kan fravælge ret mange fra på baggrund af har-set-princippet. De fleste er nye i år.

Publikum til Åben Dans' Mig Dig Os (foto: Teatercentrum / presse)

Men jeg tror nu, jeg kommer til at lægge et vist fokus på forestillingerne for de helt små. For efter at have arbejdet på teatre og projekter, der især har de allermindste som målgruppe, bliver man altså ret forelsket i at opleve helt små børn få deres måske første teateroplevelse.

Og der er virkelig tryk på oplevelse dér. Det kan godt være, de ikke er superkoncentrerede hele tiden, men de er det i en stor del af den. Og om ikke andet er det fascinerende at se, hvordan forestillingerne lige pludselig kan få en krog i dem igen… efter de har været væk og undersøgt en sok eller kigge grundigt på den fremmed sidemand i en grad, så man næsten kan se det som en meta-forestilling. Det at der sidder en der på en stol og ser teater også.

Se bare pigen ovenover her. Hendes lysende ansigt over at få en plakat også efter at have set Åben Dans’ forestilling Mig Dig Os. Som er fantastisk, jeg har fulgt den helt fra første færd på tætteste hold. Men den er så ikke med på festivalen i år.

Og frygt ikke: selvfølgelig kommer I til at høre alt om det, jeg så ender med at se. Og om det der ellers sker rundt om i krogene på festivalen i Randers.

Men det er først fra næste fredag!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s