Totaloplevelser til publikum

For flere år siden ironiserede Niels Bo Valbro over, at man talte om en musical-bølge. For som han sagde, så var det ikke en genre, der bare lige skyllede ind over landet i kort periode og så var det slut.

Med Tivoli og The One and Only Companys store samarbejde om tre musicals i Tivoli i næste sæson, må man sige, at det holder mere end stik. For de tre nye forestillinger skal lægges til de musicals, der i forvejen er på Det Ny Teater, sammen med musikforestillingerne på en række andre teatre. Og alt hvad der kommer af udenlandsk importerede forestillinger, som endnu ikke er offentliggjort.

De tre forestillinger i Tivoli er, med undtagelsen af en ny udgave af “Grease”, hvad man kunne gætte sig til på forhånd: 

Szhirley i “Elsk mig i nat”. Foto: HAVE Kommuniktation PR

 “Elsk mig i nat” og “Den eneste ene”, altså forestillinger The One and Only allerede har produceret én gang (vi håber så bare ikke, at de får tanken at sætte deres Olsenbanden musical op igen!).

Men der hvor konceptet får sin styrke fremover, det er i helheden. Som netop Jesper Winge Leisner også pointerede ved dagens pressemøde i Tivoli: “Det her er meget mere end teater. Vi har altid forsøgt at skabe en totaloplevelse omkring det. I Tivoli har man det hele”, støttet af Lars Liebst, der – med god grund – lagde hovedvægten på rammerne udenom forestillingerne. Nemlig det særlige Tivoli kan tilbyde, og som uden tvivl har været havens store erfaring med “Mamma Mia” succesen:

– Publikum synes, det er rigtig godt at komme i Tivoli og se forestillinger. Der er restauranter, hvor man kan spise inden forestillingen, man kan gå en tur i haven hvis det er sommer, parkere udenfor, og kommer man fra Fyn eller Jylland kan man bo nede på Tivoli Hotellet.

Den form for pakkeløsninger vil uden tvivl være afgørende for succesen fremover. Mest og især fordi det er et sted som Tivoli der er tale om. Hvor man i sig selv gerne vil komme, men hvor man måske også – hvis vi skal være ærlige – som voksent publikum ind imellem ikke helt ved, hvad man skal lave. Uden turpas. 

Samtidig er et teaterpublikum blevet mere krævende. Så det der med bare at komme og sætte sig andagtsfuldt og bladre i programmet er slut. Der skal ske noget mere. Ind imellem er teaterforestillingen næsten det mindste af oplevelsen. Og hvis konceptet her skal tiltrække de mennesker, der ikke normalt går i teatret – som Jesper Winge Leisner fra The One and Only lagde stor vægt på, de gerne ville – er det endnu mere vigtigt at skabe en helhedsoplevelse.

Jeg tror bestemt, at der er grundlag for en succes her. Men hvis den skal fortsætte, skal The One and Only Company forny repertoiret. Så egentlig er det først fra næste ombæring, at det bliver rigtigt spændende. 

“Elsk mig i nat X-mas” har premiere den 11.11.11 Det er en ny version i anledning af julen. Med bl.a.  Jimmy Jørgensen, Anette Heick og Szhirley

“Grease” har premiere den  24. februar 2012. Det bliver Kenneth Kreutzmann der instruerer sammen med Tim Zimmermann. Med bl.a. Silas Holst, Anna David, Julie Steincke, Sonny Freddie Petersen ogVicky Berlin.

“Den eneste ene” 23. maj 2012. i Glassalen og i en mere musikalsk unplugged version af musicalen. Med bl.a. Mia Lyhne, Christiane Schaumburg-Müller, Nikolaj Kopernikus og Linda P.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s