30 år med Teatret Månegøgl

At holde sig indenfor i teaterverdenen i 30 år er ret godt gået i det hele taget.

At Hanne Trolle i tilgift har formået det som selvstændig teaterdirektør for sit eget Teatret Månegøgl, er nærmest enestående. Her har hun selv skulle skabe sine forestillinger, selv sætte dem op, få penge til dem, få det til at løbe rundt og ikke mindst – selv være på scenen, kun sekunderet af sine nok så vigtige, men også meget afhængige dukker.

Hanne Trolle er alene på scenen med sine dukker og rekvisittter. Også her i "Fra mig til dig" på Anemone Teatret (foto: Teatret Månegøgl/PR)

Det kræver sin kvinde at arbejde på den måde.

Men nu har Hanne Trolle også været en pioner indenfor sin metier: børneteatret. I og med at hun som en af de første herhjemme koncentrerede sig om at spille teater for de allermindste. I starten, fortæller hun, meget mere enkelt og mindre komplekst, end hvad hun byder børnene i dag. For i takt med øvelsen og erfaringen, opdagede hun, at de helt små børn kan tage mere mere ind i temaer, handlinger og ting, end hvad hun helt havde troet på de første år i karrieren.

Så derfor er det uden tøven, at hun fejrer jubilæum med en forestilling om drengen Omar, der pludselig skal flytte til et land meget langt væk, der slet ikke ligner hans gamle. Forlade sin bedste ven. Han rejser sammen med sin mor og far, men uden sin elskede drage og uden sin endnu mere elskede bedstemor.  Heldigvis har han en olielampe med, som han har fået i bazaren hjemme, og i den er der tre ønsker – tre ønsker som hans bedstemor heldigvis rådede ham til at spare til en dag, han virkelig havde noget, han ønskede sig skulle ske.

Drengen Omar i "Fra mig til dig". (FOTO Teatret Månegøgl/PR)

Det har han nu.

Historien bliver fortalt med en blanding af poesi, eventyr, realisme, eftertænksomhed og glæde ved livet. Det forstår de helt små fint oppe på rækkerne på Anemone Teatret. De sidder faktisk helt stille og lytter og kigger på alt det, der dukker op fra kufferter og kulisser og hjælper til med at fortælle historien om Omar, hans drage, olielampen og hvordan han alligevel ender med at falde til i sit nye land.

Man kan læse mere om Teatret Månegøgl på www.hannetrolle.dk og købe billetter til “Fra mig til dig” på www.anemoneteatret.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s