Elefant i en glasbutik?

Ja, helt ærligt.

Jørn Langsteds beskrivelse i Børsen i dag af Københavns Teaters ageren rammer egentlig ret godt.

At ville lave en rapport, hvis formål mest af alt ser ud til at være, hvordan KbhT kan overtage hele styringen af billetordningen i København – landet måske?  – plus lave en portal for publikum, er så vanvittig, at det virker som om strategien mere er at smadre alt omkring sig, end at arbejde for at få folk i teatret. Hjælpe scenekunsten i hovedstaden. Som man jo ellers skulle mene er det både direktør og bestyrelsen får deres unægtelig temmelig høje løn for.

At der allerede er en portal under navnet scenen.dk, styret af Teaterbilletter, det synes KbhT at ville ignorere. Måske fordi de aldrig har villet lægge materiale ind på det. Måske fordi det som sædvanligt har været deres tankegang, at teatrene under dem var de eneste i universet – og når de ikke gik med, ville alting dø af sig selv.

Nu har det modsatte så bare vist sig. Nemlig at det går bedre for dem, der ikke ligger under KbhT. Hvad de mener argumentet er for, at de udbydere, der har sværest ved at sælge billetter KbhT – og sandsynligvis vil de have Det Kgl. Teater med, eftersom de kører på samme billetsystem – skulle være dem, der fremover skal styre hele billetsalget og være centrum for formidlingen af billetter, publikumskontakt mm. i Danmark, det er svært at få øje på. Andet end de vælter rundt for at finde en berettigelse for deres eksistens. Sjovt nok består den pt kun i dyre rapporter og i at konkludere, at de kan tage noget andet ind og dermed ansætte flere folk – og få mere i tilskud.

Det ulykkelige er, at en elefant i en glasbutik som regel når at smadre alt, inden den bliver fanget og sat ud af spillet. Det er desværre det, der lige nu er ved at ske. Man kan kun grue for, hvad der sker næste gang. Inden politkerne tager sig endeligt sammen og erkender, at det var en fejl. At der ikke er brug for et milliondyrt lag mellem teatrene og publikum. Et lag, hvis eneste ydelse overfor begge parter pt. mest har været at holde de to væk fra hinanden.

Det er så til gengæld noget af det eneste, KbhT har haft rigtig fin succes med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s